« Strandverden Kvantetyven »

Kampstjernens sidste gisp

Tags: Anmeldelse Battlestar Galactica Religion Science fiction TV-serier

Anmeldelse af Battlestar Galactica, de sidste 10 episoder.

Skitse: Jorden er noget møj, så lad os finde et andet og bedre sted at bo, og i mellemtiden sige "øv", og "hvad nu".

Er det science fiction? Ham der Gud stikker hovedet ind undervejs, så hvis man fortolker fortællingen til Hans fordel, nej.

Er det godt? Jeg føler mig ikke snydt, hverken af vejen til slutningen eller selve slutningen.

4.11 Sometimes a Great Notion
Skitse: Mennesker og cyloner går rundt sammen på (en meget hvid) Jorden og ser meget skuffede ud, specielt "Dee". Starbuck leder stadig efter noget.
Temaer: Flåden er deprimeret. Folk bliver uvenner. Folk skader sig selv eller andre, og deres elskede må se på i mens. Lederne bebrejder sig selv, og føler de har fejlet.
Vi får svar på et par ting; specielt det svar, der handler om Jordens atomkrig er ret rædselsfuldt.
Er det godt? Hænger ude på kanten af sædet.

4.12 A Disquiet Follows My Soul
Skitse: Okay, så nu er vi venner med cylonerne? Allierede? Ligemænd? Klap lige hesten!
Temaer: Udover almindelig utilfredshed, og at der stadigvæk er træthed/modstand hist og her, er præsidenten fraværende og kommandovejen derfor usikker. Det er bare ikke nemt. Og en af vores helte er oveni så heldig at opdage, at han ikke er sin søns far ...
Er det godt? Stadig spændende.

4.13 The Oath
Skitse: Mens nogle pønser på mytteri og revolution, gør præsidenten sit bedste for slet ikke at blande sig, nej, nej, hun er helt ligeglad. Men i det mindste er der da nogen, der får noget på den dumme.
Temaer: Kaos hist og her og alle vegne, og overfald, der giver afløb for tidligere frustrationer. Og en slutning, der opfordrer til at se det næste afsnit i en fart.
Er det godt? Hvad kan jeg sige? Det er stadig spændende. Men vi er også ved at få opklaret alt det, der er blevet lagt op til de tidligere 4 sæsoner.

4.14 Blood on the Scales
Skitse: Er det okay at skyde på præsidenten?
Temaer: Revolutionen bliver splittet, og Zarek prøver at redde stumperne ved at lyve så stærkt som en hest kan løwe. Gaeta viser sig overraskende at være en god leder. Baltar viser sig vist nok at være blevet et bedre menneske. Og vores yndlings-advokat er stadig med.
Er det godt? Jo, det er stadig spændende. Men er det ikke lidt gammelt, at præsidenten i triumf vender tilbage, efter at have fået bekræftet, at det ER hende, der er præsident?

4.15 No Exit
Skitse: Den sidste af de fem unikke cyloner kommer i spil. En anden af de unikke bliver skudt, og bliver profet.
Temaer: Afsløringer over alt hvor man ser! Den sidste af de fem har en historie at fortælle os, og kunsten er mest af få profeten til at være stille længe nok til at man kan redde hans liv. Oveni er Galactica ved at falde fra hinanden.
Noget af snakken handler om: skal en cylon prøve at være den bedst mulige maskine, eller glæde sig over den fantastiske gave, fri vilje? Jeg kommer til at tænke på faldne engle.
Er det godt? Hende der den sidste af de unikke: hvorfor er der ikke nogen, der har tænkt på, at hun stadig kunne være der et sted? Ham der den snakkende profet: stik ham en båndoptager, ikke? Så, små pletter af dumhed, og decideret smerte i ørerne af at stritte med dem for at få det hele med. Men: hvad skal vi nu lave resten af tiden, når nr. 5 er afsløret? Hm ...

4.16 Deadlock
Skitse: Der er 2 døde, der "genopstår".
Temaer: Er cyloner og mennesker nødt til at blande sig med hinanden, fordi blandingen er stærkere end de to grupper er hver for sig? Til gengæld har vi en slags trekant af cyloner, i den ene retning nærmest lidt sygelig, i den anden retning så stærk en kærlighed, at et mirakuløst barn kan trives. Og så opdager Gaius med et chok, at hans menighed har ændret sig.
Er det godt? Jeg er lidt vild med Saul, der tør vise sin kærlighed.

4.17 Someone to Watch Over Me
Skitse: Starbuck keder sig, mens hun sætter andre til at lede efter en rar planet.
Temaer: Starbuck sørger, over sin mand, og over sin far. Noget af sorgen får afløb, da hun lærer en komponist at kende. Galen sørger over, at hans ex-kæreste nok skal dø, og siden sørger han over resultatet, da han har blandet sig.
Er det godt? Jeg bliver jo mere og mere spændt på hvordan det her dog skal slutte. Der er et par afsløringer, der er faldet tidligere end jeg regnede med, og kan det virkelig passe, vi helt opgiver at bo på Jorden?

4.18 Islanded In a Stream of Stars
Skitse: Et vigtigt barn bliver eftersøgt, og Galactica er ved at falde fra hinanden.
Temaer: Måske er det en løsning at Galactica bliver halvlevende. Måske er det en løsning, at Bill giver slip på sit skib og/eller sin kæreste.
Er det godt? Jeg ved ikke, jeg synes det her afsnit var lidt tyndt, at der ikke skete så meget.

4.19 Daybreak, Part I
Skitse: Vi ser glimt fra fortiden. Mange er ved at lukke ned, starte på noget nyt. Hera er utilfreds med ikke at være hos sin mor. Baltar vil have mere indflydelse.
Temaer: Tja. Overgang til slutningen.
Er det godt? Stadig meget spændt på slutningen.

4.20 Daybreak, Part II & III
Skitse: Flere glimt af fortiden. En sidste mission.
Temaer: Tja.
Er det godt? Godt: Gamle kendinge i nye situationer, som Galen på broen. De sidste afsløringer. Tilfældigt mord betaler sig ikke. Sidste glimt af advokaten. Hint af kristendom, hint af nirvana. Afslutning på en masse person-tråde.
Skidt: Åh Gud, stort bum. For at redde én person. At være nødt til at hoppe ud i det blå, fordi ingen havde tænkt at taste nogle koordinater ind. Øh. Nu kan jeg ikke længere finde ud af, hvor Jorden er. Og Starbuck er en ..., ligesom dem der Baltar og Caprica 6 ser. Hm. Ja. Og teknologi er noget vi skal ... Hvad? Virkelig? Var de sidste par minutter strengt nødvendige?
Okay slutning.

Skabt: 30. marts, 2012 - Sidst ændret: 30. marts, 2012 - Kommentarer (0)