« Og ud kommer novellen Sommerfugle-kontrakten »

Lykke

Tags: Bog John David Garcia

Funderinger baseret på "Happiness" (gratis), af John David Garcia, læst i The Moral Society.

Lykkelig nu = føle nuværende ønsker bliver opfyldt, i højere grad end det modsatte. Hvis en forfatter får udgivet sin nyeste bog og får gode anmeldelser, og i øvrigt har det godt med sin kæreste, så opvejer det nok, at der ikke er noget ordentligt på fjernsyn.

Da der er modstridende ønsker, er 100% lykke ikke mulig. Som sagt, der er ikke noget ordentligt på fjernsyn, og det bliver trods alt opfattet.

Ingen ønsker = ingen lykke. Forfatteren kunne jo opgive alle ønsker om succes. Men så ville lykken også blive opgivet.

Ønske at blive bedre til at forme sine omgivelser og forudsige konsekvensen af sine gerninger = ønske at blive bevidst.

Ønske at højne bevidsthed = lykkelig hvis det sker. Hvis forfatteren mere end noget andet ønsker at blive bedre til at forme sine omgivelser, og det så lykkes: yeah!

Ønske at blive lykkelig = hele tiden behov for nye ønsker, fx flere stoffer. Det keder blot at betragte de ønsker, der allerede er blevet opfyldt. Okay, vi har et hus, og hvad så? Nu vil jeg også gerne have en båd.

Få hjernen stimuleret på et bestemt måde = være lykkelig. Man kan jo bare få en elektrode puttet i hjernen, og vupti, så er man lykkelig. En smutvej.

Alle mennesker får deres hjerner stimuleret, og bliver i øvrigt holdt i live af maskiner = det mest lykkelige samfund, der er muligt. På det her tidspunkt er forfatteren revnende ligeglad med hus, båd og bestseller. Og holder op med at skabe.

Skabt: 17. oktober, 2011 - Sidst ændret: 17. oktober, 2011 - Kommentarer (0)