« Højre eller venstre? Hjerteslag »

Grillaften

Tags: Mine tekster

"Nå, det blev nok en dreng, hva'?" Børges stemme rungede gennem haven, mens han rakte hånden ud efter den skummende Carlsberg.

Birgitte kiggede fra Børges røde ansigt til Kurts. Det var her Kurt plejede at sukke, eller komme med et sarkastisk svar, eller rulle med øjnene. Men han smilede bare, og sagde "Ja, det blev det vist. Håber det ikke gør noget." Mærkeligt.

"Hø hø. Nej, hvis flasken bare er nogenlunde fuld, så klager jeg ikke."

"Fint nok. Nå, jeg kigger lige til grillen." Kurt tøffede over og gjorde pølserne klar (Børge havde bestilt hot dogs) og vendte bøfferne (medium til Kurt selv, gennemstegt til Birgitte). Børge passede sin egen tjans: drak sin øl, og Birgitte tog fat på salaten igen. Og undrede sig. Endnu en uge, hvor naboen var på besøg til grillaften. Men vildt usædvanligt, at Kurt opførte sig -- ja, næsten helt normalt.

Mens tomaterne blev snittet, og agurken skrællet, og salaten skyllet, tænkte Birgitte tilbage på alle de aftener, hvor Kurt havde været sarkastisk, mens Børge stadig var i haven, og blå i hovedet af frustration efter han var gået. "Imbecile nokkefår." "Åh så stolt over at han er havnearbejder." "Behøvede ikke at læse videre for at få et job." Det var bare nogle af de bedre bemærkninger, hun havde prøvet at overhøre, så hun kunne falde i søvn. Til gengæld overhørte han altid hendes bønner om at opføre sig ordenligt. Indtil nu.

Det næste kvarter gik fredeligt. Kurt småsnakkede om grillkul og flutes, Birgitte satte musik på inde i stuen og tændte myggelys, og Børge fortalte hvad der var sket den sidste uge og drak sin øl. Kurt hentede en ny øl til ham -- den skummede også, og Børge gentog begejstret sin vittighed. Birgitte blev endnu mere forvirret over, at Kurt heller ikke reagerede den her gang. Når Børge først var sendt hjem, fuld af hot dogs og øl, skulle Kurt vist lige forhøres.

Men før pølserne blev lagt på, gik Børges talestrøm i stå. Han blev blå i hovedet, og med Birgittes hjælp lagde han sig ned på græsset. Heldigt nok, at han var blevet lagt ned, fordi sekunder senere var han helt lammet.

Kurt satte sig hvor Børge kunne se ham. "Børge, ved du hvorfor din øl skummede?" Børge kunne ikke andet end at blinke med øjnene. "Jeg har hældt en gift i, du ikke kunne smage. Lidt mere skum -- og så at du er død om en halv time." Børge blinkede endnu mere hidsigt, men kunne ikke andet. "Birgitte, skal vi ikke gå en tur mens Børge nyder duften fra grillen?"


Oprindelig en kommenteret besvarelse til saxo.coms forfatterskole-opgave Spor og overraskelse.

Skabt: 17. december, 2009 - Sidst ændret: 17. december, 2009 - Kommentarer (0)