« Er det sandsynligt Aliens: nyt job her »

Mandag, mandag

Tags: Anmeldelse Bog Lene Andersen Science fiction

Anmeldelse af Baade-Og Mandag (gratis), af Jesper Knallhatt - Lene Andersen.

Skitse: Kendissen Cornelius og journalisten Tenna har en lang samtale. Eller rettere, Jesper Knallhatt har nedskrevet to fiktive personers samtale. Eller rettere, redaktøren Pamfilia Severinsen udgiver i 2035 endelig Knallhatts manuskript -- Knallhatt er lidt mystisk, det kan være det er et pseudonym. Eller rettere, Lene Andersen har copyright på en roman, hvor der står Jesper Knallhatt og Pamfilia Severinsen på omslaget.

Er det science fiction? Selvom det giver sig ud for at være forskning, interview og meget andet godt (non-fact med andre ord), så ja, det er en roman, og det er science fiction. Begge "forfattere" refererer ting, vi ved ikke er sket (endnu). Så vi er ovre i noget alternativ historie / fremtid.

Temaer: Bogen siger selv: 'Under overskrifterne Hvad har vi gang i? Hvordan hænger det sammen? Hvem er vi? beskriver bogen den seneste teknologiske udvikling samt teorierne om de "mekanismer", ifølge hvilke verden udvikler sig; kaosteori, kompleksitetsteori og teorien om skalafri netværk. Desuden rummer bogen 15 hypoteser for samfundsudviklingen og den globale udvikling, og endelig slutter bogen af med en tour de force gennem de seneste 2.500 års idéhistorie.'

Er det godt? Nej. Jeg syntes det var meget sjovt at læse 2035-dansk, der er meget mere engelskpræget end 2010-dansk. Så blev det lidt anstrengende at læse Tenna og Cornelius skændes ("jeg vil gerne interviewe dig", "nå, men det må du måske ikke"). Og da de så kom rigtigt i gang, blev det simpelthen et langt foredrag fra Cornelius' side (omend Pamfilia blander sig med små fodnoter, der stadig er lidt skægge). Meget tell, ikke ret meget show. Så jeg nåede ikke mere end 35 sider ind i 409 sider bog. Hvilket er ærgerligt, fordi jeg ved den her serie handler om ting, jeg synes er spændende! De er bare meget uspændende præsenteret.

Skabt: 28. januar, 2011 - Sidst ændret: 28. januar, 2011 - Kommentarer (0)