Simpelthen sandheden Mandag, mandag

Er det sandsynligt

Tags: Analyse Science fiction Star Trek TV-serier William Shakespeare

Analyse af forholdet mellem Shakespeare og Star Trek afsnittet "Statistical Probabilities".

Henrik IV, del 2

Henrik IV, del 2 er et historisk skuespil skrevet 1596-97. Prins Henrik er tronfølger, og udvikler sig som menneske. Stykket slutter med, at han bliver kronet som konge, og siger farvel til sine gamle venner.

3. akt

Den siddende konge, Henrik IV, skal træffe en svær beslutning, og kan ikke sove: "Uneasy lies the head that wears a crown."

"Statistical Probabilities"

Damar er hersker og skal træffe mange svære beslutninger.

Macbeth

Macbeth er en tragedie skrevet 1606. 3 hekse fortæller Macbeth om fremtiden: at han bliver konge en dag. Macbeth bliver ambitiøs, og hans kone overtaler ham til at myrde den siddende konge. Og det er kun begyndelsen. Andre må dø (også ved fruens hånd) for at Macbeth kan blive siddende på tronen, men i sidste ende lykkes det ikke, da Macduff hugger hovedet af Macbeth.

2. akt

Macbeth har været ude og gå en tur med sin kniv, og han og konen kan ikke sove: "Me thought I heard a voice cry 'Sleep no more! Macbeth doth Murder sleep' "

"Statistical Probabilities"

Damar har fornylig gået en tur med sit våben (og Ziyal døde), og han ser ud som om han ikke kan sove.

Mere om Shakespeare og Star Trek

Hvis du vil vide mere om Shakespeare og Star Trek, er den Shakespeare-artikel, jeg skrev til Subspace, 2007 (12. årgang), nr. 2, et godt sted at starte.

Skabt: 26. januar, 2011 - Sidst ndret: 26. januar, 2011 - Kommentarer (0)