« Andre vinkler Døden tur-retur »

Science fiction i teatret

Tags: Science fiction

Hvis man har de lyster:

A clockwork orange, Aalborg Teater
En politisk korrekt spændetrøje
Instruktør og scenograf Rolf Alme lader sig inspirere af Anthony Burgess' sci­en­ce fiction-roman "A Clockwork Orange" og kaster nyt lys over den. - I en forestilling hvor kamp opstår, når destruktiv, maskulin kraft sættes i fe­mi­ni­stisk, politisk korrekt spændetrøje.
Frit efter Anthony Burgess' roman
I "A Clockwork Orange" fra 1962 tog fascistiske statsansatte og korrupte po­li­ti­kere hånd om en ung, destruktiv mand.
Spørgsmålet var: Er det muligt at være god hvis andre definerer godt og ondt for én? Med "A Clockwork O­ran­ge" som forlæg stiller vi dette spørgsmål igen, nu med et selv­be­skyt­ten­de, altdominerende feminint værdisæt som modstand til ordløs og destruktiv ma­sku­li­ni­tet.

Slutstrand, Kaleidoskop, K1, Nørrebro
- et poetisk scifi-drama af Nicolas Bro
I 1979 bliver en Y kromosomepidemi ved et uheld sluppet løs af videnskabskvinden Mother og hendes assistent, den kønsskifteopererede Kim Podolski. Den destruktive og muterende virus angriber alle mænd og drenge. I løbet af 1980 er alle mænd uddøde. Y kromosomet eksisterer ikke mere på planeten Jorden. Verden er lammet af sorg. Kvinderne står, efterladte, ufrugtbare og tæt på sammenbrud.
Allerede i de første timer efter udslippet fra laboratoriet, indleder Mother og Kim Podolski en intens jagt på et serum. Men de finder ingen umiddelbar løsning på menneskehedens fatale situation. I stedet begynder de at redde byens kønsskifteopererede mænd, som har vist sig at have stor resistens over for Y kromosom nedbrydningen.

Skabt: 9. marts, 2009 - Sidst ændret: 9. marts, 2009 - Kommentarer (0)