« En smuk reklame En mekanisk mand »

Angående ham der Henry

Tags: Anmeldelse Film

Anmeldelse af "Regarding Henry".

Skitse: Henry er på godt og ondt en dygtig sagfører. Han er også ryger, en kunde der bliver vred når han ikke får hvad han vil have, en hård chef, og en dårlig far, der aldrig siger undskyld. Konen hedder Sarah og datteren hedder Rachel. Filmen tager en drejning, da Henry løber tør for cigaretter, og nede i kiosken bliver skudt.

Temaer: Resten af filmen handler om Henrys genoptræning, og den nye mand han bliver. Den selvsikre sagfører bliver erstattet af evindelig usikkerhed. Og hårdheden bliver erstattet af den glæde og venlighed, fysioterapeuten (en slags ny far) udstråler. Forholdet til Rachel bliver vendt om, fordi hun kan mere end ham, og hun begynder at oplære ham. Og selvom Henry har en uartig fase (hvilket sundt barn har ikke det?), rammer han til sidst et nyt voksenliv, baseret på at han er nødt til at være sig selv -- ikke den person, alle siger han var før.

Er det godt? Filmen har helt klart hjertet på rette sted, og skildrer nok også noget, der for nogen er en grusom virkelighed: personen der overlevede, men ikke længere var sig selv. Men jeg funderer over om moralen virkelig kan være, at det er godt at blive skudt nede i kiosken?

Skabt: 29. januar, 2009 - Sidst ændret: 29. januar, 2009 - Kommentarer (0)