« Den forbudte Shakespeare Kærlighed i centrum »

3 kaptajner på eventyr

Tags: Anmeldelse Fan fiction Science fiction Star Trek

Anmeldelse af Star Trek: Of gods and men (gratis).

Skitse: Uhura, Chekov og Harriman er egentlig sammen for at feste. Men i stedet ser de fødslen af et alternativt univers - et univers hvor Kirk ikke blev født. I dette nye univers er det udbredt, at nogen beslutter, hvad der er bedst for andre - i nogle tilfælde kaldes dette terrorisme.

Er det science fiction? Rammen er jo, at historien foregår i et alternativt Star Trek univers, og at vi får lov til at udforske nogle værdier, der ikke er de traditionelle Star Trek værdier. Så i den sammenhæng, ja. Men hvis man havde droppet hele Star Trek rammen, og dette bare var en historie i et blodigt univers ... tja.

Temaer:

  • Hvad er bedst: rettidig vold, eller pacifisme? Og er det okay, at man kan slå ihjel, uden selv rent fysisk at få blod på hænderne?
  • Samarbejde: at 3 fjender må arbejde sammen for at genoprette en bedre verden.
  • At ét menneske kan have en kæmpe indflydelse.
  • At skuespillerne får lov at spille nogle andre roller end de plejer. At en ondsindet skurk kan blive spillet af den, der normalt spiller den søde ensign Kim. Og at Harriman er en lidt mere interessant karakter end første gang vi så ham.
  • Musik: sørgemusikken da en ond skæbne overgår Vulcan gjorde indtryk på mig.
  • Visuelt: et delvist rødmalet Enterprise, der flyver på hovedet - wow.
  • Men det må også nævnes, at den tekniske kvalitet ikke er så høj, som vi er vant til - men det er der ikke noget at sige til, i en fan-film.

Er det godt? Jeg synes historien er lidt tyndbenet - men den har hjertet på rette sted.

Skabt: 16. november, 2008 - Sidst ændret: 13. maj, 2009 - Kommentarer (0)