« Døden tur-retur Ordbog, associationer »

14. Kærlighed er hellig

Tags: Kærlighed Påklistrede grene


             Læs mere om "Påklistrede grene" som bog

Der kræves adskillige ingredienser til et sundt forhold. De er relevante, hvad enten den anden person er ens kæreste, forælder, barn, ven, ægtefælle, eller endog chef eller kollega:

Sårbarhed. Forståelse. Indlevelse. Medfølelse. Respekt. Tillid. Accept. Ærlighed. Kommunikation. Forenelighed. Personlig integritet. Opmærksomhed.

Janet G. Woititz [1]

Om jeg så taler med menneskers og engles tunger, men ikke har kærlighed, er jeg et rungende malm og en klingende bjælde. Og om jeg så har profetisk gave og kender alle hemmeligheder og ejer al kundskab og har al tro, så jeg kan flytte bjerge, men ikke har kærlighed, er jeg intet. Og om jeg så uddeler alt, hvad jeg ejer, og giver mit legeme hen til at brændes, men ikke har kærlighed, gavner det mig intet.

Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt.

Kærligheden hører aldrig op. Profetiske gaver, de skal forgå; tungetale, den skal forstumme; og kundskab, den skal forgå. For vi erkender stykkevis, og vi profeterer stykkevis, men når det fuldkomne kommer, skal det stykkevise forgå. Da jeg var barn, talte jeg som et barn, forstod jeg som et barn, tænkte jeg som et barn. Men da jeg blev voksen, aflagde jeg det barnlige. Endnu ser vi i et spejl, i en gåde, men da skal vi se ansigt til ansigt. Nu erkender jeg stykkevis, men da skal jeg kende fuldt ud, ligesom jeg selv er kendt fuldt ud.

Så bliver da tro, håb, kærlighed, disse tre. Men størst af dem er kærligheden.

Paulus [2]


[1] Voksne børn af alkoholikere, 3. Hvordan man bryder den onde cirkel, 7. Voksne børn af alkoholikere har problemer med nære forhold - listen er forkortet
[2] Nye testamente, Første Korintherbrev, 13

Skabt: 16. marts, 2009 - Sidst ændret: 16. marts, 2009 - Kommentarer (0)