« Robot 10.000 x farvel »

Neddykning

Tags: Aliette de Bodard Anmeldelse Hugo-finalist Nebula-nomineret Novelle Science fiction

Anmeldelse af "Immersion" (gratis), af Aliette de Bodard.

Skitse: Hun har stadig svært ved at finde ud af at opføre sig som en rigtig galaktisk turist. Altså gør hun som alle turisterne på Longevity Station: bruger en immerser, der guider ens lemmer, læber og ører, så alt bliver helt rigtigt. Quy arbejder på familiens restaurant, og hader når kunder nødvendiggør, at hun bruger en immerser. Desværre lykkedes uddannelsen på Prime ikke godt nok til at hun kunne finde et bedre job.

Er det science fiction? Jeps.

Temaer: En immerser er selvfølgelig galaktisk teknologi. Da Quy møder indledningens anden kvinde (Agnes) på restauranten (Agnes og hendes mand skal fejre 5 års ægteskab), gennemskuer Quy med det samme, hvad der foregår: Agnes støtter sig ikke bare til et nyttigt redskab, hun er immerser junkie.

Er det godt? Mod slutningen af novellen, løber de to tråde af historien endnu mere tæt sammen, meget smukt. Og det centrale novum, den her immerser, er i sandhed mærkelig, og teksten er god til at beskrive, hvordan man bogstavelig talt kan synke helt ned i den, ikke længere kan mærke verden. Rigtig godt. 3/3 stjerner.

Skabt: 13. august, 2013 - Sidst ændret: 13. august, 2013 - Kommentarer (0)