« 4. Design af websted 6. Adgang for handicappede »

5. Design af intranet

Tags: Bog Jakob Nielsen Usability

Noget internet er mærkeligt, fordi det slet ikke er internet, men intranet. Er der noget specielt, jeg skal holde mig til så?

Jeg bider mærke i, at hvis intranettet er lækkert, så bliver medarbejderne glade. "Okay, der er nogen, der sætter pris på os også."

Jeg kom til at tænke på de intranet, jeg har været udsat for indtil nu. Automatisering er så nemt, at det også burde være nemt at sige, at når et projekt bliver oprettet eller en ny medarbejder starter, og en eller anden computer alligevel skal have det at vide (der er timer at registrere, løn at udbetale osv.), så bliver der også oprettet en side på intranettet. Desuden bliver alle forbindelserne oprettet: denne medarbejder arbejder på dette projekt. Og selvom projektet er slut, beholder vi informationen: denne medarbejder har arbejdet på dette projekt. Nu har vi problemer, så lad os støve vedkommende op, og prøve at løse problemet sammen. Og når nu man alligevel har en side for hvert projekt / hver medarbejder, så er der jo sikkert et par andre ting, der kan ligge på den side også: fremtidsplaner i fine dokumenter, der sikkert allerede findes, men er svære at finde.

Det mest velfungerende jeg har oplevet var en wiki. Hvem som helst kunne bidrage med ny information, eller opdatere den gamle, når den var blevet forkert. Og alle tog ansvaret alvorligt. Derfor fungerede det. Men jeg tror stadig mere på ovenstående model.

For dem, der gerne vil finde ud af mere om hvordan man designer intranet, er der masser af guf at hente i Godt webdesign, kapitel 5.

Skabt: 31. marts, 2011 - Sidst ændret: 31. marts, 2011 - Kommentarer (0)