Novelle

12. september   Tags: Mine tekster Novelle Science fiction
En kvinde skreg, og løb henover pladsen til en ung pige. Knælede ved siden af hende. Begyndte at ryste hende. Sad så med hendes hoved i favnen, og rokkede. Andre skreg, og begyndte at løbe deres vej. Og så begyndte en sirene i det fjerne.
22. juli, 2008

Tredje person, ental: være   Tags: Anmeldelse Filosofi Novelle Science fiction Tony Ballantyne
Tony Ballantyne, Third person. Hovedpersonen har en lille lap papir, hvor der står "Du er Andy Chapelhow". Hvorfor er han nødt til at have det stående på et stykke papir?
20. juli, 2008

Altid er meget længe   Tags: Anmeldelse Karen Joy Fowler Novelle Religion Science fiction
Karen Joy Fowler, Always. Er det science fiction? Tja. Det kan man vist godt diskutere. Det, der skulle gøre det til SF, er, at nogen angiveligt har fundet en metode til at leve evigt.
19. juli, 2008

Pludselig var træet bare foran mig   Tags: Anmeldelse Filosofi Gregory Benford Novelle Science fiction
Gregory Benford, Reasons not to publish. Er det spændende: ja. For mig i hvert fald. Der er en masse gode spændende tanker om hvorfor et træ kan finde på at flimre sådan, og også et valg og en deraf følgende handling. Fint nok.
18. juli, 2008

Unormale Benford   Tags: Anmeldelse Filosofi Gregory Benford Novelle Science fiction
Noget af grunden til, at jeg finder denne novelle interessant er, at den bl.a. fremlægger teorien, at universet er en simulering - noget der får både fysikere og filosoffer til at tænke sig om en ekstra gang.
15. juli, 2008

Darwins engle   Tags: Anmeldelse Biologi Novelle Science fiction Terry Bisson
Det er et vigtigt motiv, at evolution er noget der virker, bl.a. ved at nogle individer dør - typisk de svageste. Og der er også lidt spekulation over: hvad er det så, der er bedst?
10. juli, 2008

Kunstig filosofi   Tags: Anmeldelse Computere Filosofi Novelle Science fiction Tony Ballantyne
Grundlaget i novellen er derudover: hvad sker der hvis man fx skaber et operativsystem (et OS) på Aristoteles' måde at tænke på? Og det kommer der nogle skægge resultater ud af.
9. juli, 2008

Russisk roulette   Tags: Anmeldelse Gareth L Powell Novelle Science fiction
Roulette-skibe var farlige og sexede.
27. juni, 2008