Anmeldelse

En dansker i Ægypten   Tags: Anmeldelse Bog Børn og unge Historie Peter Grove Religion
Kongesønnerne. Den kongelige falk. Nilgudens offer. Gravrøvernes dreng.
15. april, 2009

Godgørenhed på flaske   Tags: Agatha Christie Anmeldelse Bog Science fiction
Passager til Frankfurt. Sir Stafford Nye er med fly på vej til London via Genève, men pga. tåge bliver flyet omdirigeret til Frankfurt. Nye indstiller sig på en kedelig mellemlanding, indtil han bliver kontaktet af en spændende kvinde.
13. april, 2009

Ærefrygtsdogmet   Tags: Anmeldelse Bog Naomi Klein Politik
Chokdoktrinen. Økonomen Milton Friedman underviste i Chicago, i en ny slags økonomi: at man bør omforme samfundet, med mere privatisering, mere frihandel, og mindre sociale udgifter.
6. april, 2009

Kobber-georginen   Tags: Anmeldelse Gerald Kersh Novelle Science fiction
The copper dahlia. En sindssyg videnskabsmand prøver at genskabe en dims. Dimsen er en antenne til en radio, og formålet er at blive i stand til at kommunikere med aliens.
26. marts, 2009

I en kælder sort som kul   Tags: Anmeldelse Filosofi Novelle Science fiction Ursula K. Le Guin
The Ones Who Walk Away from Omelas. Der er fest og lykke i Omelas -- og dette udsagn er ikke banalt, beboerne er skam komplekse mennesker.
25. marts, 2009

Døden tur-retur   Tags: Anmeldelse J.G.Ballard Novelle Science fiction
Rejsens tid. Der står James Falkman på gravstenen. Graverne fjerner græstørv. Jorden graves op. Kisten trækkes op. Og køres siden til Falkmans hjem.
10. marts, 2009

Splittelse   Tags: Anmeldelse Battlestar Galactica Science fiction TV-serier
2. sæson. Splittelse. Præsidenten træffer et valg, og flåden bliver splittet. Mennesket er splittet fra dets opfindelse, cylons. Det er splittelse mellem cylons. Og splittelse fordi nogen ønsker at opgive at lede efter Jorden.
1. marts, 2009

Chekov på den sidste rejse?   Tags: Anmeldelse Døden Fan fiction Film Science fiction Star Trek
Anmeldelse, To serve all my days. Der sker et uheld, og Chekov begynder at ældes med lynets hast. Og døden er lige omkring hjørnet. Nå ja, og så er der noget med nogle klingoner.
26. februar, 2009

Far er ikke vred - far er skuffet   Tags: Anmeldelse F. Scott Fitzgerald Novelle Science fiction
Anmeldelse, The Curious Case of Benjamin Button, F. Scott Fitzgerald. Roger Button skal være far, og ser meget frem til det. Men noget er gået frygtelig galt: babyen ligner en 70-årig mand. Og Roger er ikke tilfreds.
25. februar, 2009

København er druknet   Tags: Anmeldelse Bog Børn og unge Mogens Wenzel Andreasen Science fiction
Anmeldelse, By under vand, Mogens Wenzel Andreasen. Lars er 16 år. Han omgås Karin -- og desværre også hendes tvillingsøster, Hanne. De bor i et København, der er omgivet af 50 m høje diger og dæmninger, så vandet ikke skal trænge ind i byen.
24. februar, 2009