Anmeldelse

Jorden er borte!   Tags: 1943 Anmeldelse Don Wilcox Novelle Science fiction
Earth stealers. Nogen har fundet en hjerne på 5 ton. Lester Allison (sammen med June et berømt og dygtigt makkerpar) og Kirk Riley er nogle af dem, der får noget så sært at se i virkeligheden. Også selvom Lester er hele 2 timer væk, på Merkur.
14. april, 2010

Giv lyd!   Tags: Anmeldelse Film
Bark! Lucy gør om natten. Indtil nu lyder det vel som en meget normal situation. Men Lucys mand synes jo nok, at hun godt kunne begynde at snakke igen.
12. april, 2010

Omvendelse   Tags: Anmeldelse Catherine Asaro Kærlighed Science fiction
Primary Inversion. Planeten Delos er neutral, og del af jord-menneskenes neutrale alliance. Her kan Trader- og Skolian-mennesker slappe lidt af, og måske glemme at de er i krig med hinanden. Taas, Rex, Helda og Soz prøver i hvert fald. Men det er svært.
9. april, 2010

Larson er bare heldig!   Tags: 1943 Anmeldelse Novelle Science fiction William P. McGivern
Larson's Luck. Den drønheldige pilot Larson flyver et lille rumskib fra Venus til Jorden. Larson er dog også en noget flamboyant pilot, der ikke holder sig reglerne, så han ryger snart ud.
8. april, 2010

Skeletter fra Jupiter   Tags: 1943 Anmeldelse Edgar Rice Burroughs Novelle Science fiction
Skeleton Men of Jupiter. John Carter bor på Mars, og synes videnskabsmændene er lidt dumme, når de bliver ved med at påstå, at det ikke kan lade sig gøre. Venner, der er altså forskel på teori og praksis!
31. marts, 2010

Broderskabet af vogtere   Tags: Anmeldelse Biologi Dean McLaughlin Filosofi Novelle Religion Science fiction
The brotherhood of keepers. Chier-cuala fryser (vinteren er usædvanligt kold), sulter og bor i en hule. Og så spekulerer han på, om han kan få mad af de mærkelige væsener, der bor på bakketoppen.
26. marts, 2010

Eyes in the sky   Tags: Anmeldelse Bog Lars A.R. Stender Science fiction
Øjne. 2026. Todd, NASA-flyvningschef. Samarbejde mellem NASA og ESA. Mission til Månen. Og så forsvinder hele teamet.
24. marts, 2010

Stjernerne rejser sig   Tags: Anmeldelse Biologi Bog David Brin Science fiction
Startide Rising. Det gode rumskib Streaker er på flugt fra stort set alle andre i galaksen. Gillian Baskin er et af de få menneskelige besætningsmedlemmer blandt en hel masse delfiner.
10. marts, 2010

Besejret af en georgine   Tags: Anmeldelse Biologi Mark Clifton Novelle Science fiction
"The Conqueror". Georginer kan ikke spises, men er til gengæld glad for at mutere. Og Pepe drømmer om at blive præsident en dag, og aldrig mere sulte.
8. marts, 2010

Dø, Spock, dø!   Tags: Anmeldelse Bog Filosofi James Blish Science fiction Star Trek
Spock must die! McCoy, Kirk, Scott og Spock får sig en lille snak om de filosofiske sider af transporteren: overlever sjælen, at kroppen sådan bliver nedbrudt og genskabt? -- Og så erklærer klingonerne pludselig krig!
5. marts, 2010