Science fiction

Genvej til dette tag: http://www.ommadawn.dk/sfdk/.

6 x 30 + 3 dage   Tags: Anmeldelse Charlie Jane Anders David G. Hartwell-favorit Hugo nomineret Nebula nomineret Novelle Science fiction
Six Months, Three Days. Doug kan se fremtiden. Judy kan se mange mulige fremtider. De har deres første stævnemøde, og har kendt til hinanden i årevis før de mødtes, og Doug ved forholdet kommer til at vare 6 måneder og 3 dage. Det her bliver mærkeligt.
24. juli, 2012

Lysglimt   Tags: Anmeldelse Brad R. Torgenson Hugo nomineret Nebula nomineret Novelle Science fiction
Ray of Light. Jorden er dækket af is, solen er blevet skruet ned af aliens, og på havets bund bor bl.a. en mand og hans datter Jenna. Men nu er hun forsvundet.
23. juli, 2012

De Hugo nominerede kortromaner   Tags: Anmeldelse Fantasy Hugo nomineret Novelle Science fiction
"Kiss Me Twice": sådan skal det gøres.
19. juli, 2012

Manden, der endte al historie: en dokumentar   Tags: Anmeldelse Hugo nomineret Ken Liu Nebula nomineret Novelle Science fiction
The Man Who Ended History: A Documentary. En videnskabelig film begynder. Fotoner, der var her for 20 år siden, er nu 20 lysår væk, og beskriver vores fortid. Men man behøver ikke rejse så langt væk for at studere historie.
18. juli, 2012

Is-uglen   Tags: Anmeldelse Carolyn Ives Gilman David G. Hartwell-favorit Gardner Dozois-favorit Hugo nomineret Nebula nomineret Novelle Science fiction
The Ice Owl. 2 gange om dagen ringer verden, og alle i Glory of God, byen af jern, standser. Det er altid solnedgang. Thorn, en ung, sortklædt kvinde ser Incorruptibles ved porten, og slår alarm.
16. juli, 2012

Uden lyd og med megen hastighed   Tags: Anmeldelse Catherynne M. Valente Gardner Dozois-favorit Hugo nomineret Nebula nomineret Novelle Science fiction
Silently and Very Fast. Dronning Inanna er god til at være levende, til at være et menneske. Hendes søster er god til den anden side af at være et levende menneske, den del der inkluderer smerte, og i en brydekamp mellem de to dør hun.
13. juli, 2012

Nedtalt   Tags: Anmeldelse Hugo nomineret Mira Grant Novelle Science fiction
Countdown. Dr. Wells arbejder på at omskabe en virus til en leukæmi-kur, og tester på Amanda. Alexander Kellis arbejder på at omskabe en virus til en forkølelses-kur, og tester på aber.
12. juli, 2012

Kys mig to gange   Tags: Anmeldelse Hugo nomineret Mary Robinette Kowal Nebula nomineret Novelle Science fiction
Kiss Me Twice. Scott Huang, betjent men en ikke særlig højtrangerende en, udforsker mordet på Neil Patterson. Via VR-briller, kamera, øreprop og ikke-talt tale kan den kunstige intelligens Metta være med på gerningsstedet.
11. juli, 2012

Stop så med den tidsmaskine-bygning!   Tags: Conrep Science fiction
Der er jo altid et par guldkorn, der sidder ekstra godt fast efter en con. Således også med årets fantasticon.
29. juni, 2012

De Hugo nominerede romaner   Tags: Anmeldelse Bog Fantasy Hugo nomineret Science fiction
Embassytown og Among Others er mine 2 favoritter.
27. juni, 2012