Filosofi

Genvej til dette tag: http://www.ommadawn.dk/filosofi/.

10.000 x farvel   Tags: Anmeldelse Filosofi Nebula-nomineret Novelle Science fiction Tom Crosshill
"Fragmentation, or Ten Thousand Goodbyes". Hver gang mor siger farvel, er det for sidste gang. Eftersom Ricos mor er alvorligt syg, er det en reel frygt. Ricos kone, Lisa, visse-vasser og siger, mor bare kan blive uploadet.
14. august, 2013

Undervisningen af Junior nr. 12   Tags: Anmeldelse David G. Hartwell-favorit Filosofi Ikke-vold Madeline Ashby Novelle Science fiction
The Education of Junior Number 12. Javier er en slags robot, der lærer sin søn, Junior, hvordan verden fungerer. 2 dage gammel stiller han det svære spørgsmål: hvorfor eksisterer vi?
28. september, 2012

Valgets axiom   Tags: Anmeldelse David W. Goldman Filosofi Nebula-nomineret Novelle
"The Axiom of Choice". 301. Du og Paul står udenfor klubben efter jeres optræden, og en fyr tilbyder at flyve jer til næste stop på turnéen. Hvis du vælger at tage imod hans tilbud, gå til 307.
20. marts, 2012

Blindsyn   Tags: Anmeldelse Bog Filosofi Peter Watts Science fiction
Siri var syg som lille. Kroppen overlevede, men personligheden ændrede sig, og han blev den perfekte objektive observatør. Derfor er han også med, da en lille gruppe bliver sendt ud i rummet for at finde dem, der tog et billede af Jorden.
25. januar, 2012

Sjov med kattepiger   Tags: Eliezer S. Youkowsky Filosofi Kærlighed
Hvad er det, der er så specielt ved kærlighed? Hvorfor er det vi skal blive ved med at arbejde på at elske dem vi har, frem for at skabe nogen, det er meget lettere at elske (og pyt så med om de er i stand til at elske os)?
11. februar, 2011

31 slags sjov   Tags: Eliezer S. Youkowsky Filosofi Kvalitet Science fiction
Hvordan ville Utopia være? Hvis vi kunne undgå alle de fælder, der allerede er gættet, kedsomhed, at alting er for nemt osv. Hvordan ville der så egentlig være?
4. februar, 2011

Simpelthen sandheden   Tags: Eliezer S. Youkowsky Filosofi Ærlighed
Hvad er sandhed? Hvilke specielle egenskaber har sandheden? Det hele er viklet ind i en historie om får og småsten.
24. januar, 2011

Platon tog fejl   Tags: Anmeldelse Filosofi Novelle Science fiction William Tenn
Abnego er ikke bare er sund og rask, men at han er normal, som i "lige præcis gennemsnitlig". I en verden fuld af mutanter er der noget betryggende ved gennemsnitlighed. Og Abnego og hans normalitet når selvfølgelig samfundets højeste tinder.
8. november, 2010

Fat det dog!   Tags: Anmeldelse Filosofi Novelle Religion Science fiction Ted Chiang
"Understand". Leon får repareret sin hjerneskade med noget spændende ny medicin. Snart får Leon bedre hukommelse, højere IQ, bedre forståelse osv. osv.
26. maj, 2010

Broderskabet af vogtere   Tags: Anmeldelse Biologi Dean McLaughlin Filosofi Novelle Religion Science fiction
The brotherhood of keepers. Chier-cuala fryser (vinteren er usædvanligt kold), sulter og bor i en hule. Og så spekulerer han på, om han kan få mad af de mærkelige væsener, der bor på bakketoppen.
26. marts, 2010

1 2 3 4 5 6