« Tilflugt fra fremskridtet Lykken er at være lige der hvor man skal »

Min søster har ikke blod-hoved

Tags: Anmeldelse Bog Liz Williams Science fiction

Anmeldelse af The Ghost Sister, af Liz Williams.

Skitse: Eleres skriver nu dagbog om noget der hændte for lang tid siden. Noget om hans søster, Mevennen, der også var et spøgelse. -- De fleste mennesker på denne planet kan mærke vand, jord, metal og andre mennesker. Det hedder "bloodmind". Men nogle få kan ikke -- eller måske kan de mærke det for meget. De er i hvert fald i praksis delvis blinde, "landblind". De kaldes også spøgelser. Mevennen er en af disse, og er derfor meget syg. Derudover er dette en mærkelig slags mennesker ...

Temaer: Noget af bogen fokuserer på hvordan disse mennesker er mærkelige. Udover at de fleste har en slags telepati/empati, er der også noget med at være vild (give efter for "bloodmind" og blive mere som et dyr), bl.a. når man er 1-14 år, og senere hvert 12. år. Planeten er mærkelig, og det er dens beboere også, fordi de kan mærke planetens mystiske felter. Hey, og så kommer der besøg fra en anden planet!

Er det godt? Der er nogle interessante diskussioner. Hvis andre behandler mig på en bestemt måde, hvordan begrænser det så mine handlemåder? Skal planeter formes efter mennesker, eller mennesker formes efter planeter? Men derudover synes jeg bogen er langsom og gentager sig selv, så jeg endte med at opgive den 1/3 inde. Bemærk dog at bogen blev nomineret til en Philip K. Dick Award.

Skabt: 13. november, 2009 - Sidst ændret: 13. november, 2009 - Kommentarer (0)