« Løkken er Bananfluer! »

Læse anmeldelser

Tags: Anmeldelse Mine tekster Science fiction

Nu hvor Den hemmelige dal er kommet på gaden (eller i hvert fald i cyberspace-boghandler), læser man (jeg) jo spændt anmeldelser. Måske siger de noget om "NeuralTerapi"? Indtil nu har jeg måttet gumle på disse bemærkninger:

Jette Holst
God science fiction stiller spørgsmål. Det kan være spørgsmål om samfundet, etiske holdninger, historiske ”kendsgerninger” m.m. I ”Den hemmelige dal” har Science Fiction Cirklen for tredje gang samlet en række nyskrevne danske noveller, der alle lever op til prædikatet: God science fiction.
[...]
Niveauet i denne tredje samling er ualmindeligt højt. I de første to udgivelser har der været et par noveller, som jeg ikke var lige så vild med som de øvrige, men denne gang er det svært for mig at fremhæve en enkelt novelle fremfor de andre.

Jeppe Larsen
Det er usædvanligt at man læser en antologi hvor man virkelig synes godt om praktisk talt alle novellerne, og det skal ikke sætte de to tidligere års udgivelser i et ringere lys, men det er tydeligt at se at den årlige antologi har gjort noget ved både produktiviteten og kvaliteten blandt danske science fiction forfattere. Hvilket jo er glædeligt. Kvaliteten skal især findes i at mange af forfatterne har originale idéer og en unik stil, som ikke bare er en fordanskning af engelsksproget science fiction. Det danske islæt er blevet mere udpræget og forfatterne har også mere at sige, om samfundet, om verden, om mennesker, udover selvfølgelig at bruge science fiction til at fortælle en spændende historie. Emnerne er mindre dystre og dystopiske end sidste år, men det fylder skam stadig en del.
Sidste år kunne jeg udvælge et par noveller jeg mente ragede klart over de andre. Dette er umuligt i år.

Lars Ahn
Forfatterpanelet til Den hemmelige dal - Lige under overfladen 3 blev holdt i aftes i Valby Kulturhus, hvor der vanen tro var kamp mellem forfattere og tilhørere om at være flest til stede. Forfatterne trak sig sejrrigt ud af dysten, selv om Lise Andreasen gjorde sit bedste for at tippe balancen ved at insistere på at blive nede blandt publikum.

Manfred X-iansen
Lise Andreasen, som også er repræsenteret i antologien, valgte at tælle med som publikum.

Skabt: 30. september, 2009 - Sidst ændret: 30. september, 2009 - Kommentarer (3)