« Super-harmoni Surprise! »

Kan det nu også være rigtigt?

Tags: Anmeldelse Novelle Robert Reed Science fiction Tidsrejser Ærlighed

Anmeldelse af "Truth" (gratis) af Robert Reed.

Skitse: En dag kommer Ramiro trillende med en a-bombe. Heldigvis bliver han opdaget, og havner som fange. Men han er lidt af et mysterie: hvor kommer han egentlig fra, hvad tænker han osv.? Kommer han virkelig fra fremtiden?

Er det science fiction? I den grad der er en tidsmaskine involveret, ja. Desuden får vi undervejs nogle forklaringer a la "den og den hændelse var i virkeligheden affødt af ...". Og så er der noget med nogle "parallelle universer".

Temaer: Den kvindelige fortæller skal fortsætte det uendelige forhør af Ramiro. Og spørgsmålet bliver ved med at være: kan man nu også stole på hans version af hvad der er sket og vil ske? Har han nu også fortalt sandheden? Og hvad er konsekvensen, hvis der er gættet forkert? Var det en fejl af stole så meget på ham?

Er det godt? Den slags historier hviler jo på, at der er et mysterie, der først løses på sidste side. Og jeg var både spændt på hvordan vi skulle nå frem til den løsning, og hvad løsningen ville være. Fint med mig, at den her er Hugo-nomineret.

Skabt: 15. juli, 2009 - Sidst ændret: 15. juli, 2009 - Kommentarer (2)