« Lige under målgruppen Reminder »

Afsked med overfladen

Tags: Anmeldelse Døden Novelle Religion Science fiction Stig W. Jørgensen

Anmeldelse af "Afskedsscene" (gratis) af Stig W. Jørgensen, læst i Lige under overfladen.

Skitse: Kelvin og Æonen er netop nødlandet, og må nu kæmpe sig frem til plateauet.

Er det science fiction? Der er en chance for at Kelvin ikke overlever denne mission, og Æonen giver ham nogle muligheder, jeg ikke har hørt om man kunne få på anden vis. Så: ja.

Temaer: Kelvin er ambassadør, hvilket gør at hans affære med Nita bliver noget afbrudt. Alligevel er affæren vigtig, så da Æonen giver Kelvin muligheden for at lade vigtige dele af sit liv "passere revy", er Nita en vigtig del af det, der skal genopleves. Og tænk sig: Æonen behøver ikke være en gud, for at det kan lade sig gøre.

Er det godt? Den gled yderst nemt ned, ja, og jeg var da spændt på hvad der ville ske med Kelvin, og hvad han ville vælge.

Note: Udover at jeg allerede har nævnt "Kend din målgruppe" (gratis) af Dan Mygind, kunne jeg også lide disse noveller i samlingen.

  • Richard Ipsen, "Den hvide bjørn". Li og Bjørnen arbejder i Shanghai, med at fange sommerfugle.
  • H. H. Løyche, "Liv". Først funderer vi lidt over hvordan det må være, hvis ét individ bliver plantet i en anden art. Og så går Liv tur på stranden.
  • Camilla Wandahl, "De røde undulater". Nu kan man også få røde undulater (omend de skal laves kunstigt). Det er ulækkert, og rasende populært.

Skabt: 7. august, 2009 - Sidst ændret: 7. august, 2009 - Kommentarer (0)