SF 2008 fanzine At bibliotek.dk'e sig selv

Bliver venner altid venner?

Tags: Anmeldelse Filosofi Friends Science fiction TV-serier Venskab

Anmeldelse af "The One That Could Have Been", del af Friends.

Skitse: Hvad nu hvis Rachel var blevet gift med Barry? Carol ikke havde opdaget hun var lesbisk, så Ross ikke blev skilt fra hende? Monica stadig var overvægtig, og ikke sammen med Chandler? Joey ikke var blevet fyret fra sin TV-serie? Chandler havde sagt sit kedelige job op? Phoebe handlede med aktier?

Er det science fiction? Well. Hvis jeg skriver en historie om, at kong Knud kom på tronen i 1972 -- så er det SF. Gælder det tilsvarende, hvis karaktererne er fiktive? Det må være op til læseren selv at afgøre.

Temaer: Eftersom det her er Friends, så bliver det helt store spørgsmål: ville alle stadig have dannet de samme venskaber? (Egentlig et dybt filosofisk spørgsmål.) Det er primært interessant at se, om Monica og Chandler stadig finder sammen. Interessant nok, så er Rachel ikke del af den faste venneskare, men der er basis for at hun kan blive det,

Er det godt? Det er altid interessant at se karakterer, man kender godt, opføre sig helt anderledes, fordi situationen er anderledes. Således også dette afsnit. De har også sneget mange små referencer ind, fx at Rachel sidder og beklager sig over, at man ikke bare kan holde en pause fra sit forhold. Første klasses!

Skabt: 3. juni, 2009 - Sidst ndret: 3. juni, 2009 - Kommentarer (2)