« PizzaHut er smarte Flygt! »

Renselse

Tags: Døden Fan fiction Mine tekster Mod Novelle Religion Science fiction Spil

Efter den gode nyhed forleden, om at en af mine noveller snart kommer på tryk, har jeg lige fået at vide, at en anden novelle er kommet på det store internet.

Det drejer sig om "Renselse" (opdatering: "Renselse"), skrevet efter jeg spillede Montsegur 1244 sidste år. Lille uddrag:

Hun har selv været med til at skrive det program, der kører når man træder ind i Renselseskammeret. Og alligevel var det helt anderledes selv at være der. Være alene. Være nøgen. Svare på spørgsmålene. (“Mener du oprigtigt dette er det rigtige valg for dit fremtidige liv?” “Ja.”) Mumle med på takkebøn nr. 1. Og til sidst trække i den hvide dragt, der bliver hendes sidste. Og da hun kom ud, stod tællerne alle vegne på “30”. Hun var den eneste, der lagde mærke til det, mens hun gik hjem. Men ved aftensmåltidet var folk begyndt at skæve til hende, og den hvide dragt. Og nu begynder de altså at komme over for at trykke hende i hånden. Sige hvor stolte de er over hendes valg. Hvor glade de har været over at kende hende. Hvor specielt det bliver, fordi det er hende, der har truffet dette valg. Hun er ikke den første. men hun er den første af de Første. Og det er vel lidt specielt.

Tak til Frederik for Montsegur 1244. Tak til Niels, Ellen og Frederik for at have læst korrektur.

Skabt: 27. maj, 2009 - Sidst ændret: 6. juni, 2014 - Kommentarer (0)