« En mekanisk mand Januar »

Hvordan føles en dødsdom?

Tags: Anmeldelse Bog Børn og unge Mogens Wenzel Andreasen Science fiction

Anmeldelse af Sidste chance af Mogens Wenzel Andreasen.

Skitse: Arne er i København med sin fynske 9. klasse, men han kan ikke rigtig holde styr på tingene. Det bliver ikke bedre af, at de er blevet låst inde i ruinerne under Christiansborg.

Er det science fiction? Det viser sig, at uheldet skyldes, at København er indhyllet i en sky af radioaktiv gas. Og heldigvis er det da ikke sket endnu. Samtidig kvalificerer det som et SF-tema, så, ja.

Temaer: Der er mange temaer i denne bog. Forholdet mellem lærer og klasse. Hvordan unge i 9. klasse er. Inden det bliver opklaret, hvad der er sket, er der uvished og angst. Og da mysteriet bliver opklaret, og ord som "evakuering" og "dødsdom" kommer på bordet, bliver følelserne selvfølgelig ikke mindre. De unge går amok i den tomme by. Endelig er der er en undertone af, at regeringen ikke har helt så godt styr på tingene, som man umiddelbart får indtryk af.

Er det godt? Jeg kan godt lide studiet af, hvordan en 9. klasse ville tænke, føle og handle, hvis den blev bragt i den her situation. Det er ikke så meget katastrofen det handler om, som de unges reaktion på den. Fin bog.

Skabt: 31. januar, 2009 - Sidst ændret: 31. januar, 2009 - Kommentarer (0)