« En historie Belle skrig »

En krigsskib bliver taget ud af mølposen

Tags: Anmeldelse Battlestar Galactica Science fiction TV-serier

Anmeldelse af mini-serien, der genstartede "Battlestar Galactica".

Skitse: Cylons blev skabt af mennesker. Men de gjorde oprør. Imidlertid har der nu været våbenhvile i 40 år. En morgen bliver dette dog erstattet af en ny krig. Og cylons har tilsyneladende også antaget menneske-skikkelse nu. -- Commander Adama bestyrer det gode gamle krigsskib, Galactica, sammen med oberst Tigh, chief Tyrol (der sørger for at flyene faktisk kan flyve) og piloter som Starbuck (en slagfærdig, cigar-rygende kvinde) og Boomer (der har en affære med Tyrol). Samtidig er Adama far til kaptajn Lee Adama (Apollo). De to Adama'er har ikke rigtig talt sammen, siden Zak (Lees bror og Starbucks kæreste) døde. -- På den skønne planet Caprica har vi dels den kræftsyge Roslin, der er undervisningsminister, dels Baltar, der løser opgaver for forsvaret, når han ikke lige ruller på lagnerne med en udødelig cylon-kvinde, der tror på Gud, og har infiltreret forsvaret, så krigen bliver meget, meget kort. -- Der er rigeligt med håndholdt kamera, og fornemmelsen af, at hvis det ikke lige var for krigen, så ville det her have været en tilfældig dag midt i en masse liv.

Er det science fiction? Tja, hvad har vi? Menneskeracen reduceret til en håndfuld individer. Krig. Og en art, vi selv har skabt, som nu vil slå os ihjel. Selvom der er rigeligt med rumskibe og -slag, tror jeg egentlig det er den næsten totale udslettelse af menneskene, der gør, at jeg vil kalde det SF.

Temaer: krig og kamp. Og angreb, man er magtesløs overfor. -- Eftersom alle de øverste er døde, hvem er det så der bestemmer? Og hvad med alle de andre ting, der skal besluttes, nu hvor situationen er en helt anden end i går? -- De hårde beslutninger: såsom at ofre nogle, så andre kan leve. Og beslutningen: skal vi kæmpe eller flygte? -- En religion med mange guder. -- Baltar er en noget speciel person, der har en slags forbindelse til en cylon. -- Adama og Tigh er gamle, kan de klare mosten? -- Og så cylons. Nogle af dem er plantet i flåden. Vi ser 4 forskellige modeller.

Er det godt? Tja. Noget af det kedede mig lidt. Og nu hvor jeg ser den igen, går jeg egentlig mest op i hvordan karaktererne var i starten. Det håndholdte kamera og de andre teknikker der gør, at slagene virker ægte, er fascinerende. Jeg er ikke meget for krig -- men i den her forbindelse gør det mig ikke så meget. Jo, der er basis her for at jeg glæder mig til at gense 1. sæson. Og det er jo nok også det, den er beregnet på.

Skabt: 26. januar, 2009 - Sidst ændret: 20. maj, 2012 - Kommentarer (0)