« The more things change ... Giv nu en gang ap »

Der er mere end en slags familie

Tags: Anmeldelse Bog Børn og unge Fantasy Ursula K. Le Guin

Anmeldelse af Der er mere end én vej af Ursula K. Le Guin.

Skitse: Hugh og Irena er begge ca. 20 år. Hugh har et job som ekspedient, og bor hos sin mor. Begge finder de vej til en skov, der er kuk i. Tiden går ikke på samme måde her som andetsteds, og der er altid tusmørke. Og de har to liv: det udenfor skoven, og det indeni. Udenfor skoven er deres liv præget af dårlige forældre, dårlige hjem og mangel på venner.

Temaer: Hvis man går gennem skoven, kommer man til en by. Både Hugh og Irena bliver forelskede i en bybo. Men i sidste ende får de hinanden. -- Byen har et problem, og det er kun Hugh og Irena, der kan løse det. Så Hugh får et sværd, og bliver sendt afsted. -- Selve plottet er rimelig banalt, men stemningen er dyb og velbeskrevet. Og et lille hurtigt citat: "To mennesker er altid på den ene eller anden måde ansvarlige for hinanden."

Er det godt? Bogen prægede mig meget da jeg læste den for mange år siden, og jeg ved jeg har læst den mere end en gang. Det var stadig en stor oplevelse at læse den i dag, men jeg tror det var af helt andre årsager. I dag kan jeg tydeligt se punkter, hvor jeg ligner Hugh og Irena. Så for mig personlig er det en vigtig bog. Derudover synes jeg karaktererne er knaldgodt beskrevet, og plottet har den lille position, det bør have -- altid en god ting.

Skabt: 30. december, 2008 - Sidst ændret: 30. december, 2008 - Kommentarer (0)