« Peggy Sue blev måske, måske ikke, gift Mig x 3 »

Jeg vælger os

Tags: Anmeldelse Fantasy Film Kærlighed

Anmeldelse af The family man.

Skitse: Kate og Jack er nået til en skillevej. Kate har besluttet sig: hun vil være sammen med ham, og det er vigtigere end karrieren. Men Jack er ikke enig. -- 13 år senere er Jack en rig ungkarl med gode bekendte og kollegaer og et godt job. Jack er et godt menneske, og mener selv han har alt hvad han har brug for. -- Julemorgen får han pludselig lov at opleve: hvad nu hvis han i stedet havde valgt Kate? Der er nemlig nogen, der griber ind. En engel? Hm. Det er ikke helt klart. Der er ikke nogen englevinger. Til gengæld er der hvid, tottet sne, der falder fra oven.

Temaer: Ikke uventet ville livet med Kate have været helt anderledes. En god ven, en hobby, og et virkelig godt ægsteskab. Men også en fornemmelse af fattigdom, understreget af tøj der hænger og slasker. Og i starten er Jack på enhver måde utilsløret utilpas. Og datteren opdager denne utilpassethed, og kalder ham derfor "en rummand". -- Kan Jack acceptere dette nye liv, forpligte sig til det, elske det? Og hvis ja, hvis han indser noget er galt, kan han så nå at gøre de nødvendige ændringer?

Er det godt? Jeg synes det meste er velspillet og realistisk, om end der bliver smurt lidt tykt på nogen steder, fx når Jack reagerer på den væmmelige situation, han er havnet i. Jeg har set den masser af gange.

Skabt: 24. december, 2008 - Sidst ændret: 24. december, 2008 - Kommentarer (0)