« Stjernerne i krig 5. Intuition »

Cirkus Arena er kommet til de ydre planeter

Tags: Anmeldelse Fredric Brown Mod Novelle Science fiction Star Trek

Anmeldelse af "Arena" (gratis), af Fredric Brown.

Skitse: Fronten er trukket op. Menneskene har en mægtig flåde klar, ude ved Plutos bane, og Fjenden er der også, lige så stærk. Carson sidder i sit eget lille skib, klar til at kæmpe. Og pludselig er han et helt andet sted - tilsyneladende en planet.

Er det science fiction? Carson kæmper mod Fjenden, ja, men endnu mere kæmper han for at opnå viden om sit nye miljø. På den måde kunne historien have foregået hvor som helst, hvor hovedpersonen af en eller anden grund skal regne ud hvad der foregår, før han dør. Så: nja.

Temaer: Det viser sig, at Carson er blevet bragt til dette sted af en tredje part. I stedet for at de to flåder skal slå hinanden til plukfisk, skal to repræsentanter slås med hinanden, til døden, og dette vil så afgøre hele resten af striden. Striden vil blive udkæmpet på styrke, hjerne og mod.

Er det godt? Nja. Jeg synes der er meget "beskrivelser af den mystiske fjende", og "den her type busk brænder ikke lige så hurtigt som den her", og den slags - og det er ikke lige min kop te. Men ellers gled historien meget godt, og jeg blev overrasket over slutningen - der heldigvis gik mere på intelligens end vold.

Note: novellen blev filmatiseret som en episode af Star Trek, også kaldet Arena. (Beskrivelse på dansk og engelsk.) Her bliver der lagt ekstra vægt på, at det er civiliseret ikke at dræbe sin fjende.

Skabt: 6. december, 2008 - Sidst ændret: 13. maj, 2009 - Kommentarer (0)