« Rovimo 3. Man skal prøve alting én gang »

Har mindretallet nogensinde ret?

Tags: Anmeldelse Filosofi Novelle Philip K. Dick Science fiction

Anmeldelse af "Minority report" af Philip K. Dick.

Skitse: Anderton er chef for den afdeling (Precrime), hvor man fanger forbrydere, der endnu ikke har gjort det. Midlet er precog(nitive)s, clairvoyante, der kan se forbrydelserne, før de bliver begået. Det er ellers gået godt i mange år, men nu er Anderton gammel, og Witver er blevet ansat til at støtte ham, og til sin tid afløse ham.

Er det science fiction? Oh yes! Hele konceptet er, at nogen kan se ind i fremtiden, validerbart. Der er også andre, mindre detaljer, såsom at Jorden ikke er den eneste planet med mennesker.

Temaer: Vi har bl.a.: Hvordan føles det at blive udpeget af Precrime? Er der nogen der holder øje med, at systemet ikke bliver misbrugt? Er systemet perfekt? Og hvis nej, er det så okay? Og endelig har vi noget med fri vilje, og om det kan lade sig gøre at ændre fremtiden, hvis man kender den.

Er det godt? Yes! Jeg blev positivt overrasket over, at så mange ting fra filmen også er i den oprindelige novelle, og igen overrasket over, at slutningen var anderledes, mere spidsfindig.

Skabt: 9. november, 2008 - Sidst ændret: 13. maj, 2009 - Kommentarer (0)