Er kvinder usynlige?

Kommentarer

Hej Lise
Det var bestemt ikke meningen at affærdige dit spørgsmål -- det var bare svært at komme hele rækken af spørgere rundt. Og jeg håber misforståelsen blev afklaret senere. Det var i øvrigt en ting -- det her med race -- som også var både en novelle og et selvstændigt blogindlæg værd, vink, vink.
Og så syns jeg det er meget interessant at du selv oplever at du blev fjendtlig, da du hørte nogle påstande om kvinder, som du var uenig i.
Jeg har (ret rodet, godt nok) flyttet nogle kommentarer fra facebook ned i kommentaren til mit blogindlæg.
Jeg kunne selv mærke at jeg har haft færre af den slags oplevelser, som gjorde de andre forfattere meget følsomme over for små og store former for ulighed og undertrykkelse. I UK er der helt indlysende en meget mere tydelig ulighed og i Sverige er der en meget større opmærksomhed og en levende kønsdebat, som er næsten umulig i DK, fordi den vækker stor vrede, som du jo har oplevet i dig selv.
En anden grund til, at jeg kan forholde mig mere muntert til kønsdebatten er også at jeg ikke, som de andre forfattere, har skrivning som levebrød.
Jeg var med i panelet som *læser* af fantastisk litteratur, fordi jeg på min blog gennem tiden *også* er kommet ind på forskellige kønsspørgsmål i forhold til læsning af især fantastiske, danske noveller. Og her er helt klart statistisk og matematisk set, en ret stor andel af tekster, der ikke overholder Bechdelteksten, eller end ikke har en eneste kvinde med i teksten. Hvilket jeg -- som sagt i panelet -- syns er mere end foruroligende, da de tekster vi skriver, jo også, på en eller anden måde afspejler vores verdensbillede.
Jeg husker selv at jeg i panelet prøvede at få debatten drejet mere hen på hvad der kan gøres, for at få bedre tekster, end på hvad der er galt, men alle -- både panellister og publikum, havde for travlt med at læsse af.
Så det var vist godt vi havde det panel, jeg synes at der nu er kommet hul på en spændende og vigtig debat.
Næste år vil jeg også gerne være moderator for et panel, men det skal ikke være fordi jeg er kvinde, eller om et feminint emne, men om en af de andre ting der interesserer mig.
Lige for tiden tænker f.eks på et panel om John Williams musik til fantastiske film ...

Majbrit Høyrup
19. september, 2013

gravko.com/blog


Tak for ordene!

Jeg ved ikke om min oplevelse var mere korrekt, men tydeligvis helt anderledes. Det havde jeg i hvert fald behov for at sætte ord på.

Lise A
19. september, 2013


Hej Lise
Overvej om du ikke ville have været gnaven over hvilken som helst moderator på det panel.
Nu er jeg blevet træt af, at du gør mig til skydeskive for dine indbildte krænkelser.
med venlig hilsen Majbrit

Majbrit Høyrup
3. november, 2013

gravko.com/blog


Jeg er ikke bevidst om at jeg gør nogen til skydeskive for noget som helst. Kan du uddybe hvad du mener?

Lise A
5. november, 2013


Tilbage til hjemmeside