« Udvalgte arter og deres bogvaner Insekt-fruer »

Fem forelskelsesmetoder fra planeten Keramik

Tags: Anmeldelse Cat Rambo Fantasy Kærlighed Nebula-nomineret Novelle

Anmeldelse af "Five Ways to Fall In Love on Planet Porcelain" (gratis), af Cat Rambo.

Skitse: Tikka arbejder i turist-industrien på planeten Porcelæn, i et af de lavere jobs. Nogle gange checker hun, om hendes hud eller hendes sind krakelerer.

Er det science fiction? Ehm. Tikka og hendes artsfæller er af porcelæn (der er noget her, der minder mig om Strings). De har dog også egenskaber, jeg normalt forbinder med mere organiske væsener. Et sted i multiverset findes den her planet, og et andet sted findes Chokolade- planeten. Jeg tror det er for pjattet det her, til at jeg vil kalde det sf.

Temaer: Tikkas speciale er at lave små lister med Fem Ting en turist kan gøre. Hendes micro-management-boss, Blikik (af det fineste, hvide ler) er ikke tilfreds med hendes arbejde. Tikka kan godt drømme om at blive forelsket, om at opleve den ekstase, der bogstaveligt talt lader to kroppe smelte sammen, men den slags opgav hun, da en turist fra endnu et hjørne af multiverset, en af rige-mennesker-planeterne, sårede hende dybt. Så nu står "bliv ikke forelsket" på en lille liste, der dog indtil nu kun er nået til 4 punkter.

Er det godt? Det her med at afdække, hvordan Tikka er skruet sammen, og præcis hvordan hun blev såret, opslugte mig meget. Og jeg kan godt lide hvordan porcelæn lader nogle talemåder blive til virkelighed. 3/3 stjerner.

Skabt: 20. august, 2013 - Sidst ændret: 20. august, 2013 - Kommentarer (0)