« Nyt om Niels Klim-pris, december Valget »

Julemanden overvinder marsboerne

Tags: Anmeldelse Film Science fiction

Anmeldelse af Santa Claus Conquers the Martians (gratis).

Skitse: Julemanden bliver interviewet på tv. I år skal børnene have legetøjsraketter. De små marsboere kigger også med. (Marsboere er sådan nogen, der går med grønt tøj med antenner.) Børnene har det skidt, måske fordi de ikke rigtig får lov at være børn, så nu tager de voksne til Jorden og henter julemanden.

Er det science fiction? Mja. Tilstedeværelsen af julemanden taler jo noget imod det.

Temaer: Marsboerne er fremmede, men ikke for fremmede: De spiser madpiller, men pillerne smager af chokoladekage. De er generelt ret smarte, men der er jo lige en enkelt, der skal være lidt tumpet og ødelægge det hele. En anden er klog, men overdrevet ond, og er den der taler for, at 2 jordbørn skal kidnappes. Det giver dog bagslag: Som de gode amerikanske børn de er, saboterer de mission julemand, da de opdager, at der er lusk i affæren. Rumfartøjets forklædning bliver slået fra, og fartøjet observeret, og så går alarmen: UFO! Militæret begynder at forberede sig. USA's rumflåde bliver sat ind.

Er det godt? Hm. Julemanden bliver spillet meget godt, men der skal måske heller ikke så meget til at sige "ho ho ho", og til at sympatisere, når han synes konen snakker for meget. Jeg kan ikke rigtig greje, om børn synes det er skægt, eller om de som mig vil hænge sig i nedenstående detaljer.

  • Man kan stå på Mars' overflade og se Saturn med det blotte øje.
  • Man kan rejse fra Mars til Jorden på minutter.
  • På et tidspunkt er det vigtigt, at man kan forlade en aflukket luftsluse via et ventilationsrør.
  • Skuespil, kulisser, kostumer og manuskript kunne alle have været bedre.

Skabt: 19. december, 2012 - Sidst ændret: 19. december, 2012 - Kommentarer (2)