« De Hugo nominerede fan-kunstnere Clarke og hans magasin »

Asimov og hans magasin

Tags: Anmeldelse Fantasy Magasin Science fiction

Anmeldelse af "Asimov's Science Fiction, October-November 2011".

Er det godt? Der er meget her, der er sjovt og let: "Being One With Your Broom", "The Outside Event", "The Pastry Chef, the Nanotechnologist, the Aerobics Instructor, and the Plumber", "Free Dog", "To Live and Die in Gibbontown", for nu at nævne nogle eksempler. Der er også nok her, der er meget nutidigt og aktuelt: "The Cult of Whale Worship", "A Hundred Hundred Daisies", for at nævne to. Alt i alt en tilfredsstillende læse-oplevelse. Ja, der er ting her, jeg ikke bryder mig meget om, men bunden er langt fra skrabet, og det ville være besynderligt, hvis jeg virkelig kunne lide det hele.

"Send in the Right Reviewer", Sheila Williams
Det var en fejl at lade Star Trek: The Motion Picture blive anmeldt af en, der ikke kendte genren og serien, og tilsyneladende slet ikke ville se filmen. Selvfølgelig bliver anmeldelsen negativ og forkert. Desuden: hvor mange ikke-sf-fans læser sådan en anmeldelse? Er der behov for den slags anmeldelser? Fin pointe.

"A Writer's Diary", Robert Silverberg
En forfatters dagbog: genudgivelser, oversættelser, kontrakter og skrivning. Tja.

"Steamed", James Patrick Kelly
Der skete noget, da en af vores hemmelige undergenrer (cyberpunk) blev allemandseje. Nu er det samme ved at ske for steampunk. Artiklen er en god oversigt i sig selv, og indeholder en masse links til mere stof.

"Stealth", Kristine Kathryn Rusch
Rosealma er forskningsleder indenfor stealth tech. I bund og grund mener hun dog, at videnskaben er for farlig at eksperimentere med. De nuværende forsøg må stoppes permanent. De tidligere katastrofer må imidlertid sones via lægegerningen. Quint og Bess er to mennesker, der har været med i noget af det liv, vi ser tilbage på i flashbacks. Skyldfølelsen køber jeg 100%; resten er sådan middel i kvalitet.

"The Cult of Whale Worship", Dominica Phetteplace
Når folk fanger hval efter hval for at spise kødet, så er løsningen måske at smitte folk med en sygdom, der i stedet får dem til at tilbede hvaler. Tja. Okay historie.

"Being One With Your Broom", Ruth Berman
Noget om flyvende koste. Føles lidt som en vittighed.

"This Petty Pace", Jason K. Chapman
Pludselig dukker der et hologram (?) fra fremtiden op midt i kaffebordet! ”Tag ikke til Paris!” Alligevel dør Anna. Så. Kan man ændre fremtidens kurs? Og bliver livet lettere hvis man prøver? Der er noget gods her.

"Extended Family", Bruce Boston
At blive forladt af alle, og ikke kunne finde sit hjem. Tja.

"The Outside Event", Kit Reed
Cynthia er i finalen til en konkurrence for potentielle forfattere, og får nu 3 måneder på et slot, gratis. Hvad er reglerne?? Hvad sker der med dem, der ryger ud undervejs? Nogle passager af teksten er mystiske. Cynthia siger hele tiden ”OMG”, så det her er ikke rå horror, mere hygge-horror.

"The Music of Werewolves", Bruce Boston
Noget med varulve. Lad mig genbruge ”tja”.

"The Pastry Chef, the Nanotechnologist, the Aerobics Instructor, and the Plumber", Eugene Mirabelli
Han er nanoteknolog, og fylder lidt for meget i samtalen. Hun bager kager, glemmer tit udseendet og opvasken, og mener vandhanen taler italiensk. Hendes træner er ikke imponeret over ham, hvilken han selvfølgelig synes er møjirriterende. Den tilkaldte lingvist mener det er siciliansk, og rødmer klædeligt. Og blikkenslageren skal jo også have en happy end. Sjovt fluff.

"Free Dog", Jack Skillingstead
Han fik pudlen i skilsmissen, men hun vil have en kopi. Sig mig, er alt simuleret i denne verden? Er der overhovedet noget tilbage, der er ægte? Sjovt, og godt.

"Galileo's Ink Spots Fade Into Twilight", Geoffrey A. Landis
Solen er ved at blive for varm. Muligvis har det her form som poesi, men jeg synes ikke, det ellers opfylder rollen med at føles som poesi.

"My Husband Steinn", Eleanor Arnason
At blive kurtiseret af en islandsk trold. At lære dennes enke at kende. Det kræver sit at være en moderne trold, og dæmninger er ikke godt for trolde, der ikke plejer at leve under vandet. Troldenes dronning lyder som en edda, og der er også andre referencer til folklore, jeg ikke kender så godt. Historien virker, og jeg har lyst til at finde ud af mere om forfatteren, der selv lyder islandsk.

"To Live and Die in Gibbontown", Derek Künsken
Her har vi aber med alt ekstraudstyret: tale, skudsikker hud osv. Og jobbet er: aktiv dødshjælp / snigmord. Miljøet er: abe-arter i krig med hinanden. Selvom det nu lidt ligner den krig, afrikanske stammer kan føre. Den er da sjov.

"A Hundred Hundred Daisies", Nancy Kress
Hvad gør man, når det vigtige vand fra Lake Michigan bliver solgt til sydvest-USA, og det lokale, fattige landbrug derfor har lidt for meget tørke? Tja, man saboterer vel vandledningen. Global opvarmning er vist en del af årsagen til problemet / vand-krigen. Så håbet, glæden, må ligge i de små ting. Okay kvalitet.

"Vampire Politics", Ruth Berman
Vampyrers forhold til skat. Nåmmen okay …

"The Man Who Bridged the Mist", Kij Johnson
Kit vil bygge en bro over floden af dis, men først må han krydse floden på Rasalis færge, og tage fra Nearside til Farside. En enkelt skildring af næsten-mødet med en "stor fisk" er rigtig spændende. Ellers er teksten meget rolig. Jeg tror jeg ender på, at teksten er middelgod.

"On Books: Inside/Outside", Norman Spinrad
E-bøger, der er billigere at købe end paperbacks, og udkommer samtidig. Denne anmeldelser handler derfor om 4 e-bøger, Spinrad ikke har fået gratis, og som ikke er genre-sf. En af dem er Vejen. Spinrad er jo altid god at læse.

Skabt: 9. august, 2012 - Sidst ændret: 9. august, 2012 - Kommentarer (0)