Spillet om tronerne

Kommentarer

Smag og behag er naturligvis forskellig, og jeg medgiver at Martin tegner et ret dystert univers i sin serie. Jeg synes dog at det er en behagelig afveksling for de lovlig tuttenuttede verdener i det meste andet populære fantasy, og Martin formår at skabe en kompleks historie med mange elementer, der langsomt, men sikkert udvikler på en måde, så man forstår at det hele bliver _meget_ mørkt før det lysner igen.

Klaus Æ. Mogensen
21. september, 2011


Tak for dit input! Ja, tuttenuttet passer ikke på hvad jeg har læst. Til gengæld er de onde ret papagtigt onde. Mand, det må være mange tusind siders mørke vi snakker om!

Lise A
22. september, 2011


Faktisk er det gode ved serien, at flere af personerne ændrer sig. Nogle af de gode bliver onde (eller noget der ligner), mens nogle af de onde udvikler mere positive træk. Nogle af dem, der ændrer sig mest, er Jaime og Tyrion.

De politiske og militære konflikter i serien er for en dels vedkommende baseret på historiske begivenheder. Især Rosekrigene har haft stor indflydelse (Lannister/Stark ~ Lancaster/York). De var mindst lige så slemme dengang som de er i Martins serie.

Klaus Æ. Mogensen
23. september, 2011


Tilbage til hjemmeside