« Forandringer er gratis Noget med en stor stol »

Dansk pris for sf-noveller, 2011

Tags: Niels Klim-prisen NK 2011 Novelle Science fiction

Noget har kriblet i mig et stykke tid. Og nu kommer det op til overfladen. Der burde være en pris for årets bedste sf-novelle på dansk. (Hvis du kender til, at sådan en pris allerede eksisterer, og det komplet er undgået min opmærksomhed, så vil jeg selvfølgelig gerne høre det.)

Dette blog-indlæg er første skridt i den retning på flere forskellige måder.

  • Jeg får gjort verden derude opmærksom på, at det er min hensigt, at den bedste sf-novelle på dansk i 2011 får en præmie.
  • Jeg får checket om andre allerede gør det, så jeg kan trække følehornene til mig igen på en graciøs måde, i den situation.
  • Jeg får sat gang i en proces hvor denne blog gør opmærksom på sf-værker, der første gang trykkes på dansk i 2011. Her får jeg for alvor brug for jeres hjælp, så hvis I ser eller hører, at noget relevant er kommet ud, så send mig en email.
  • Når året er ved at være gået, bliver der sat gang i en nominerings-proces, der kommer til at minde stærkt om den, Nebula benytter sig af. Det medfører, at der bliver 3 kategorier, for hhv. 0-7.499 ord, 7.500-17.499 ord og 17.500-39.999 ord. Det vil også sige, at værker originalt skrevet på dansk, og værker for første gang oversat til dansk kommer i samme kategori. (Omend jeg vil gøre en indsats for at originale danske noveller får et ord med på vejen, hvis nomineringerne ikke bringer dem hele vejen med til afstemnings-runden.)
  • Endelig kommer her endnu en opfordring: hvad skal denne pris hedde?

Skabt: 16. februar, 2011 - Sidst ændret: 16. februar, 2011 - Kommentarer (5)