Futterne sidder ikke fast Robot-legetante

Snavset dans

Tags: Anmeldelse Film Musik

Anmeldelse af Dirty dancing.

Skitse: Vi skriver 1963, og Houseman-familien er på vej på 3 ugers ferie. Baby læser, Lisa checker sin make up, far (lægen) kører bilen, og mor ser lykkelig ud. Baby elsker sin far overalt på Jorden. Målet er Kellermans, hvor der er masser af aktiviteter. Vi opdager således hurtigt, at lærerinden Penny ikke kan finde nogen rytmesans hos Baby. Baby opdager også, at personalet både er Robbie (der godt må flirte med de unge, kvindelige gæster) og lækre Johnny (der absolut ikke må).

Temaer: Der bliver hurtigt skabt nogle potentielle par: Baby og Kellerman Junior (også selvom Junior er lidt kedelig), Lisa og Robbie. Der er også nogle ikke helt så heldige par: Vivian, der er græsenke, og gerne vil fornøje sig med Johnny, Penny, der er blevet gravid med Robbie. Faktisk er der visse klasseskel, der gør sig gældende her. Så da Baby bliver forelsket, sådan rigtig forelsket, i Johnny, hører det til i den uheldige gruppe. Men der er ikke noget at sige til, at det går sådan: Johnny repræsenterer den meget spændende dans, og da Baby vil hjælpe den gravide Penny, antager det en form, hvor hun er nødt til at være sammen med Johnny meget lang tid, så han også ender med at opdage, at hun er lækker. (Sagde jeg dansen var spændende? Til tider er den direkte snavset!) -- Samtidig forsøger Baby ærligt at være et godt menneske. Hun hjælper Penny (også selvom det indebærer hun skal lyve for sin far), og senere hjælper hun Johnny. Hun prøver faktisk at sige nej til de klasseskel, andre accepterer. Og mens hun hjælper Johnny, og Penny, og siger nej til klasseskel osv., og bliver bedre og bedre til at danse, bliver hun også mere og mere voksen.

Er det godt? Klassisk! Denne gang blev jeg faktisk endnu mere imponeret over snildt de forskellige dele af historien er flettet sammen, og hvordan Babys tøj gradvist bliver mere og mere voksent.

Skabt: 25. juni, 2010 - Sidst ndret: 25. juni, 2010 - Kommentarer (0)