Giv lyd! Tegnet af Stine

Jorden er borte!

Tags: 1943 Anmeldelse Don Wilcox Novelle Science fiction

Anmeldelse af "Earth stealers" (gratis), af Don Wilcox.

Skitse: Nogen har fundet en hjerne på 5 ton. Lester Allison (den ene halvdel af et berømt og dygtigt makkerpar, sammen med June) og Kirk Riley er nogle af dem, der får noget så sært at se i virkeligheden. Også selvom Kirk egentlig arbejder i New York Rumhavn, og Lester da nyheden indløber er hele 2 timer væk, på Merkur.

Er det science fiction? Med forbehold for, at noget af videnskaben er noget løs i geledderne, ja.

Temaer: En fæl skurkagtig videnskabsmand prøver at være den første, der "opdager" nyheden. -- Hjernen er del af en kæmpe søstjerne, der faldt ned fra himlen. -- Nogle væsener har opdaget, at nogle af deres mikrober er intelligente. Mikroberne har lopper. Lopperne har søstjerneformede "en-celler" under sig. Og en-cellerne har opdaget, at i et bestemt atom, på en af elektronerne nærmere bestemt, løber der tobenede dimser rundt: mennesker. -- Jorden bliver omsluttet af en gul sky, der senere bliver en rigtig barriere. Senere flytter Jorden + skallen ud af solsystemet. -- June er lige så god en helt som Lester. Og Lester er et rigtigt menneske, der kan blive sulten, være i tvivl osv. -- Jorden omsluttet af barriere? Prøv at flyve lige ind i den, så går der nok hul. Tanken ved at være tom? Flyv til Merkur for at tanke op.

Er det godt? Jeg kan godt lide, at Lester og June virker ligestillede, uden at der er så meget snak om hvordan og hvorfor. Jeg kan ikke lide den løse videnskab. Og jeg kan slet ikke lide, at der skal bruges så meget plads på den såkaldte videnskab i situationen (vi har via mikroberne og lopperne hørt at ...) og så lidt på dramaet (hvad føler Lester og Kirk). Jeg opgav 2/3 inde, og skimmede resten.

Skabt: 14. april, 2010 - Sidst ndret: 14. april, 2010 - Kommentarer (0)