Larson er bare heldig! Giv lyd!

Omvendelse

Tags: Anmeldelse Catherine Asaro Kærlighed Science fiction

Anmeldelse af Primary Inversion (gratis), af Catherine Asaro.

Skitse: Planeten Delos er neutral, og del af jord-menneskenes neutrale alliance. Her kan Trader- og Skolian-mennesker slappe lidt af, og måske glemme at de er i krig med hinanden. Taas, Rex, Helda og Soz prøver i hvert fald. Men det er svært. De har så meget ekstra isenkram i deres i forvejen ypperlige kroppe og sind, at forsvarsmekanismerne ikke sådan lige kan lægges ned.

Er det science fiction? Hvis man i øvrigt accepterer empati, telepati osv. som sf, ja.

Temaer: Soz er ikke hvem som helst, hun er højt oppe i rangfølgen til at blive den næste hersker over det skolianske imperium. Og naturligvis ramler hun ind i kronprinsen af trader-imperiet. Og hvad skal man så stille op med det? Kan det bruges til at skabe fred en dag? Og hvorfor virker han i øvrigt så mærkeligt bekendt på en eller anden måde? Omend de to imperier bruger stærke sind og stærkt isenkram, gør de det på hver sin måde, der ikke sådan lige kan forenes. -- Kan krigen retfærdiggøres? -- Hvis Soz nogensinde skal giftes, hvem skal hun så have? -- Og kan disse forskellige tråde smelte smukt sammen til sidst?

Er det godt? Jeg skulle lige over en pukkel, hvor et rum-slag skulle beskrives ned til den sidste pinagtige detalje. Men derefter gik det fint igen. Vi kommer dybt ned i personen Soz, og selvom det ikke er overraskende, at de to arvinger finder sammen, er det stadig smukt skrevet, og ikke i modstrid med hvad bogen i øvrigt har prøvet at gøre. En overraskelse.

Skabt: 9. april, 2010 - Sidst ndret: 9. april, 2010 - Kommentarer (0)