« SF-kjoler Min næse klør »

Blod-virus

Tags: Anmeldelse Bog Chuck Hogan Fantasy Guillermo del Toro Science fiction

Anmeldelse af The strain, af Guillermo del Toro og Chuck Hogan.

Skitse: Abraham Setrakian er i dag en ældre herre, men en gang var han en lille dreng, der fik fortalt eventyr af sin bedstemor. Bedstemor fortalte om Jusef Sardu, der på mystisk vis overlevede en ulvejagt i Rumænien, hele resten af hans familie døde af. Bedstemor huskede fra sin egen barndom, at Sardu strejfrede om i nærheden. Men den dag fik Sardu en anden rolle: spis din aftensmad, eller Sardu kommer og tager dig. // Eldritch Palmer har planer om at leve evigt, og er en af de første der hører det, da et fly begynder at opføre sig helt forkert i JFK lufthavn. // Ephraim Goodweather fra CDC er en af dem, der bliver tilkaldt, da flyet insisterer på at opføre sig mystisk.

Er det science fiction? Omend det ikke lige er den første tanke man får, så jo, der skulle ikke være noget i vejen for at kalde det her SF. Det er dog med et ordentligt stænk horror oveni.

Temaer: Sardu kan noget, andre ikke kan, fordi han mødte en vampyr. I dag er Setrakian ekspert i at opspore og myrde vampyrer, og lærer fra sig til Eph, mens Palmer prøver at støtte sin nye ven. -- Flyet indeholdt over 200 mennesker, der nu er spredt for alle vinde. De skal hjem og bide i deres venner og familie. Overraskende mange af dem følger vi detaljeret. Bogen er i høj grad opbygget parallelt og kronologisk, så vi er nødt til at skifte tråd, hvis der sker noget spændende samtidig to steder i byen. -- En af de nye vampyrer er en sanger, der normalt optræder med sorte kontaktlinser og hvid make up. Det er svært umiddelbart at se på ham, at noget har ændret sig ... -- Eph optræder yderst videnskabeligt, og opdager bl.a., at vampyr-blod er hvidt og har små orm i sig. Andre opdager, at vievand ikke har nogen effekt. Eph opdager, at et sølv-sværd er en god ting at have, omend der også er visse højteknologiske dimser, der har en vis værdi. -- Omend det er irriterende for mennesker, at de kan blive bidt i, så er det en biting i forhold til, at nogle vampyrer (der muligvis oprindeligt kom fra en anden planet) har erklæret hinanden krig.

Er det godt? Bogen fanger mig ikke, og når jeg spørger mig selv hvorfor, snubler jeg over det her med, at vi absolut skal følge en masse bi-handlinger. Hvorfor er der så mange bide-øvelser, vi skal se i detaljer? På den anden side, er det det eneste, jeg har imod bogen.

Note: Jeg fik bogen gratis i forbindelse med at SF Signal gav et par kopier væk.

Skabt: 19. februar, 2010 - Sidst ændret: 19. februar, 2010 - Kommentarer (0)