Fra december, 2009

Når solen står op ...   Tags: Anmeldelse Elizabeth Bear Fantasy Novelle
"House of the Rising Sun". Et kort lille øjeblik i en vampyrs liv.
30. december, 2009

Pas på rummet   Tags: Anmeldelse Bog Filosofi Peter Nilson Religion Science fiction
Rymdväktaren. "I klostret Klaradal, i en hög byggnad på västra sidan om klostergården, står en superkvantdator som munkarna kallar Angelica." Klaradal ligger på Månen, og munkene er beskæftiget med at mindes de, der døde i rummet.
28. december, 2009

Hvordan kålen fik sin farve   Tags: Eventyr Mine tekster Novelle
"Du er en god julekål," sagde manden. "Vi kan bruge dig 1. juledag, sammen med flæsk, sennep og brune kartofler." Og kålen rankede sig stolt.
24. december, 2009

Fattige, grimme vinger   Tags: Anmeldelse Elizabeth Bear Fantasy Novelle
"The Horrid Glory of Its Wings". Desiree er pukkelrygget, syg og grim, fattig og ensom. Og på gaden bor en harpy, der er endnu grimmere, men som på den anden side har bronze-fjer.
22. december, 2009

Klima-helte   Tags: Fan fiction Fantasy Novelle Olav M.J. Christiansen Science fiction Star Trek
Der er bare ikke historier nok med Kirk og Spock!
21. december, 2009

Hjerteslag   Tags: Fan fiction Kærlighed Mine tekster Science fiction Star Trek
Nana kunne ikke koncentrere sig om ritualet. Jo, det glædede hende, at kende nogen der tog skridtet fuldt ud, og ikke bare var trekkies for sjov, men troede fuldt og fast på værdien af at følge deres ritualer og retningslinjer.
18. december, 2009

Grillaften   Tags: Mine tekster
Birgitte kiggede fra Børges røde ansigt til Kurts. Det var her Kurt plejede at sukke, eller komme med et sarkastisk svar, eller rulle med øjnene. Men han smilede bare, og sagde "Ja, det blev det vist. Håber det ikke gør noget." Mærkeligt.
17. december, 2009

Højre eller venstre?   Tags: Mine tekster
Det var én ting, at Camilla stadig kæmpede med sine barndoms-lektioner, og altid havde svært ved at huske hvilken vej der var højre. Men i dag var der ekstra pres på. Valget kunne afgøre hvordan resten af hendes liv forløb.
16. december, 2009

Affald   Tags: Mine tekster Novelle Science fiction
Nu hvor ritualet nærmede sig sit højdepunkt, blev salen endnu mere stille. Præsten løftede paprullen højt over hovedet, og hans ceremonielle læderjakke knirkede. Selvom hans ord om rørets symbolske betydning var indøvede, greb de menigheden.
15. december, 2009

En stille aften foran fjernsynet   Tags: Kærlighed Mine tekster
"Jo, du har fuldstændig ret. Og derfor har jeg også tænkt, at vi skulle holde en pause". Mortens talestrøm standser brat.
14. december, 2009

1