Fra juli, 2008

Paradis   Tags: Anmeldelse Filosofi Frank Roger Novelle Science fiction
Anmeldelse af Hellish paradise, Frank Roger. Den her historie er så kort, at det er synd at røbe noget om den. Men når du har læst den, så læs bagefter om Chuang Tse.
28. juli, 2008

Min mor   Tags: ABBA Anmeldelse Film Musik
Mamma mia. Jeg kan godt lide motivet om, at Sophie godt vil lære sin far at kende, for derved at lære sig selv at kende.
27. juli, 2008

Stof til eftertanke   Tags: Anmeldelse Bog Filosofi Iain M. Banks Science fiction
Matter, Iain M. Banks. Både Djan og Ferbin bliver skildret i situationer, hvor folk slås, dør og hvad man ellers kan finde på i den retning. Og hvis der ikke foregår andet end slåskamp - så keder det mig.
25. juli, 2008

12. september   Tags: Mine tekster Novelle Science fiction
En kvinde skreg, og løb henover pladsen til en ung pige. Knælede ved siden af hende. Begyndte at ryste hende. Sad så med hendes hoved i favnen, og rokkede. Andre skreg, og begyndte at løbe deres vej. Og så begyndte en sirene i det fjerne.
22. juli, 2008

Velkommen til ommadawn.dk   Tags: Generelt
Så hvis det at have en hjemmeside, der minder mig om at holde kontakt til min indre dumrian gør en forskel - så skal det også prøves.
21. juli, 2008

Tredje person, ental: være   Tags: Anmeldelse Filosofi Novelle Science fiction Tony Ballantyne
Tony Ballantyne, Third person. Hovedpersonen har en lille lap papir, hvor der står "Du er Andy Chapelhow". Hvorfor er han nødt til at have det stående på et stykke papir?
20. juli, 2008

Altid er meget længe   Tags: Anmeldelse Karen Joy Fowler Novelle Religion Science fiction
Karen Joy Fowler, Always. Er det science fiction? Tja. Det kan man vist godt diskutere. Det, der skulle gøre det til SF, er, at nogen angiveligt har fundet en metode til at leve evigt.
19. juli, 2008

Pludselig var træet bare foran mig   Tags: Anmeldelse Filosofi Gregory Benford Novelle Science fiction
Gregory Benford, Reasons not to publish. Er det spændende: ja. For mig i hvert fald. Der er en masse gode spændende tanker om hvorfor et træ kan finde på at flimre sådan, og også et valg og en deraf følgende handling. Fint nok.
18. juli, 2008

Kan Gud elske?   Tags: Filosofi Intuition Religion
Som tidligere refereret er man nået frem til, at Gud groft sagt ikke kan føle. Men hvordan nåede man frem til dette? Her kommer nogle flere af detaljerne.
16. juli, 2008

Unormale Benford   Tags: Anmeldelse Filosofi Gregory Benford Novelle Science fiction
Noget af grunden til, at jeg finder denne novelle interessant er, at den bl.a. fremlægger teorien, at universet er en simulering - noget der får både fysikere og filosoffer til at tænke sig om en ekstra gang.
15. juli, 2008

1 2